Take a fresh look at your lifestyle.

Coco Gauff: kuidas oma elu perspektiivi seadmine aitas tennisestaaril US Openi jooksu ajal pinget taluda

0CNN

Coco Gauff oli halastamatu ja temas täiesti domineeriv US Open veerandfinaal vastu Jelena Ostapenkokaotades vaid kaks geimi matšis, mis oleks võinud noort ameeriklast tõsiselt häirida.

Ehkki Ostapenko oli ebajärjekindlusest räsitud, pidi pärast muljetavaldavat jooksu New Yorgis esitama Gauffi tiitlile tõsiseid küsimusi, kuid ta lükati veidi enam kui tunniga 6:0 6:2 kõrvale.

Gauff on sel hooajal – eriti aasta teisel poolel – taas oma mängu kõrgemale tõstnud, kuna 19-aastane noormees jätkab oma tõusu tennisetäheks.

Need täiustused ilmnesid Ostapenko vastu, Gauff lämmatas vastase võimsust oma tugevate maalöögilöökidega ning mis kõige tähtsam, tasemel täpsust ja järjekindlust lätlane ei suutnud leida.

Gauffi füüsiliste omaduste paranemine on Flushing Meadowsis olnud kõigile selge, kuid maailm nr 6 andis ülevaate vaimse vastupidavuse loomise protsessist, mis on vajalik suurte slämmide sooritamiseks.

“Ma arvan, et see on iga inimese jaoks ainulaadne,” ütles ta ajakirjanikele. “See tuleb katse-eksituse meetodil. Mida ma enda kohta õppisin, on see, et nendel hetkedel ei tohiks ma neile matšidele nii palju survet avaldada, sest kui sa mängid neid turniire, on surve alati peal.

“Need on nii intensiivsed ja sa tahad alati võita. Ma lihtsalt õppisin, kuidas sellega paremini toime tulla, mida rohkem olen sellele tasemele jõudnud. Mõned inimesed teevad seda juba tuurile tulles ja mõned, kes peavad õppima.

“Ma arvan, et see on lihtsalt osa elust ja lihtsalt osa õppimisest. Seetõttu on mõnikord kellelgi suurepärane tulemus, näiteks kui ta tuleb väravast välja, ja siis on seda raske tagasi lükata, sest te pole lihtsalt kunagi varem selles asendis olnud.

“Mida rohkem ma sellele positsioonile olen sattunud, seda rohkem olen saanud õppida, kuidas sellega toime tulla.”

See surve tugevneb veelgi, kui Gauff läheb neljapäeval US Openi poolfinaalis vastamisi Karolína Muchovága.

Mängija tähelepanu keskpunktis ei ole kunagi rohkem kui kodusel suurel slämmil mängides, kuid Gauff on selle sündmusega hakkama saanud küpsusena, mis tema eluaastaid õõnestab, ega paista kordagi kannatavat ootuste raskuse all.

Teismeline tunnistab siiski, et see ei olnud alati nii ja pingega toimetulemine nagu praegu oli protsess, mis võttis aega.

Asjade hulgas, mis selles protsessis kõige rohkem aitasid, oli Gauff oma elu “perspektiivi” seadmine, kui ta hakkas tundma end ülekoormatuna.

“Alguses mõtlesin ma negatiivsetele asjadele,” meenutas ta. “Nagu miks on nii palju survet? Miks see nii raske on? Bla, bla, bla. Ma mõistan teatud mõttes, et see on surve, kuid see pole nii. Ma mõtlen, et on inimesi, kes näevad vaeva oma pere toitmisega, inimesi, kes ei tea, kust nende järgmine söögikord tuleb, inimesi, kes peavad oma arveid maksma.

“See on tõeline surve, see on tõeline raskus, see on tõeline elu. Olen väga privilegeeritud olukorras, ma saan palka selle eest, et teha seda, mida armastan, ja toetust, et teha seda, mida armastan. See on midagi, mida ma ei pea iseenesestmõistetavaks.

“Nii et ma lihtsalt panin oma elu perspektiivi ja eriti New Yorgis, ma lihtsalt tunnen, et näete seda perspektiivi palju rohkem, eriti võrreldes minu elukohaga,” lisas Gauff. “Mul on õnnelik elu ja seega peaksin seda nautima.

Gauff on USA lahtiste jooksu ajal survega asjatundlikult toime tulnud.

“Ma tean, et on miljoneid inimesi, kes ilmselt tahavad olla sellel positsioonil, nagu ma praegu olen, nii et selle asemel, et öelda “Miks see, miks see?” Ma peaksin lihtsalt olema: “Miks mitte mina?” Miks ma seda ei naudi?’ Ma peaks.”

Gauff ütles, et tal on nüüd tennist mängides “nii lõbus” ja see nauding on ilmne, kui ta väljakule astub. “Ma lihtsalt ütlesin endale:” Mees, ma peaksin seda nautima, ” selgitas ta.

See nauding kandub üle ka tema intervjuudesse ja pressikonverentsidele, kus Gauff on sõbralik, autentne ja naljakas – iseloomujooned, mis armastavad teda üha enam mitte ainult USA, vaid ka kogu maailma fännide jaoks.

Gauff ütles, et see aitab “tulemustele mitte mõelda” ja keskenduda ainult lõbutsemisele.

“Ma elan õnnelikku elu ja olen nii õnnistatud. Ma ei taha seda enesestmõistetavana võtta,” sõnas naine. “See on põhjus, miks ma arvan, et see on lihtsalt oma elu perspektiivi seadmine ja mõistmine, kui tänulik ja õnnistatud ma olen.”

Read original article here

Leave A Reply