Take a fresh look at your lifestyle.

Vicky Krieps võitis just oma karjääri suurima auhinna. Ta tunneb konflikti

0

Igal aastal alates Toronto rahvusvahelise filmifestivali Tribute Awardsi jagamisest 2019. aastal on vähemalt üks autasustatutest võitnud Oscari: Osades Joaquin Phoenix, Anthony Hopkins, Jessica Chastain, Brendan Fraser– saate aru. Pühapäeva õhtul, Vicky Krieps liitub TIFFi hiilgava klassiga oma erakordse esinemise eest aastal Viggo Mortensenromantiline 19. sajandi vestern Surnud ei tee haiget (otsib praegu levitamist). Luksemburgis sündinud staari paigutusel on siin maailmas igati mõtet – ta on alates väljamurdmisest kogu maailmas pidevalt oma profiili ülemaailmsel kinoareenil üles ehitanud. Paul Thomas Anderson‘s Fantoomniit tema tähistatud juhtima pöördub sisse Bergmani saar ja Korsaažaastal ning ta saavutab Prantsuse-Kanada immigrandina uusi kõrgusi, sillutades oma teed Ameerika piiril. Surnud ei tee haiget. Kuid ma olen Kriepsi tundnud juba paar aastat ja eriti sain teada tema vastumeelsusest tähelepanu keskpunktis. Arvestades selle auhinna ajalugu, kui nägin, et TIFF kuulutas ta selle aasta ausaajaks, taandus mu esimene mõte: kas ta on selleks valmis?

Hommikuse tee kõrvale oma Toronto hotellis vaidleb Krieps veenvalt jaatavalt – enamasti. Ta ütleb mulle, et temas on osa, mis on valmis “paadist maha hüppama”, vajutama katkestamisnuppu, enne kui tema täht tõuseb liiga kõrgele, et seda tagasi pöörata. Kuid vähehaaval õpib ta avalikkuse ees olevas ja kontrollitud tööstuses navigeerima oma vabandamatu minana. See on enesekindlus, mis avaldub ka tema esinemistes. Vaata Surnud ei tee haiget ja näete, et üks tema põlvkonna suurepäraseid näitlejaid muutub aina paremaks, põnevamaks, elavamaks. Ta on peitmise lõpetanud.

Vanity Fair: Mulle see film väga meeldis. See üllatas mind.

Vicky Krieps: Ah, jah. eks? See on nii hea, et sa seda ütled, sest ma tunnen end niimoodi mõeldes halvasti. Sa ütled: “Olgu, veel üks vestern.” Viggo on mees ja ta on olnud nendes väga klassikalistes lääne meeste lugudes. Isegi ta on seda öelnud; see pole tema süü. Aga filmis on väga mehelikku mõtlemist. Seda tehes mõtlesin vahel: kas see on naise jaoks piisavalt tugev? Lõpuks on ta ikkagi ainult naine meeste maailmas. Viggo ja mina ei tülitsenud kunagi, kuid võime olla väga kangekaelsed ja väga pehmed. Ma arvan, et meil mõlemal on see duaalsus. Ma tahan alati öelda, mida ma arvan, ja usun alati, et keegi ei saa mulle öelda, mida teha. Kui ma filmi nägin, tabas mind see, ma ei tea – armastuslaine. ma sain aru. Nüüd pean ütlema, et olen õnnelik, et see on nii ja mitte teisiti. Sest mis tahes muu viis poleks minu arvates olnud aus. See poleks olnud tema film.

Arvestades, et teil oli selle suhtes algne tunne, mis pani teid seda tegema?

Olin eelmisel aastal Arizonas filmi võtmas ja sõitsin alati autoga võtteplatsile üle selle tohutu kõrbe. Järsku hakkasid mul need nägemused verest maa sees olema. Mõtlesin palju sellele, kui palju verd on sellesse samasse mulda mõlemalt poolt valatud. USA on üles ehitatud sellele kohutavale, südantlõhestavale kaosele, kus kõik kaotasid igal pool nii palju verd. Sa ei saa isegi hakata püüdma aru saada. See järgnes sellele – ja see, mida ma ütlen, on tõsi ja ma tean, et see kõlab hullumeelselt –, mõtlesin: „Mida ma tahaksin järgmisena teha? Ainus, mida ma arvan, et tahaksin teha, on vestern. Ma ei tee nalja, ma tõesti arvasin seda. Nägin end selles kõrbes hobuse seljas ja samal nädalal sain oma agendilt meili: “Viggo Mortensen tahab sinuga rääkida.” Tundsin, et pean seda tegema.

Lugesin seda ja mulle väga meeldis nägemuse pöörasus. See ei ole tavapärane ja mul on alati vaja midagi, mis peab olema ebatavaline. [Laughs] Jällegi, isegi esimesel lugemisel, oli mul probleeme loo tavapärasema, tüüpilisema lääne poolega, et naist vägistatakse. Osa minust on alati nagu: “Aga miks? Muidugi võib ta olla tugevam. Miks ta välja ei tule?” Mul tekkisid lapsepõlves filme vaadates iga sekund sellised tunded: “Miks ta pole see?” Kas tead mida mõtlen? Vanades filmides olid need väga halvad. Ma oleksin nii vihane. Kuid ma läksin selle poole, sest ma uskusin, et kui üldse, siis seepärast vajab film mind. See võib tunduda nii, et ma arvan, et olen oluline, aga ma ei tee seda. Ma lihtsalt tean, et mind ei saa rikkuda. See on midagi väärt.

Ütle mulle, kas ma olen siin paigast ära, aga ma pidasin seda tegelaskuju mõnes mõttes metafooriks sinu karjääri kohta. Eelmine kord, kui rääkisime, rääkisime selle tagajärgedest Fantoomniit ja teie vastupanu teatud Hollywoodi trajektoorile. Selles filmis kohtume Vivienne’iga kõrgemas ühiskonnas koos selle mehega ja ta ütleb lihtsalt: “Ei. See pole minu jaoks.”

Jah, täiesti. See tundus väga isiklik. Samuti kannatused: üksi on palju kannatusi. Ta nutab ainult siis, kui Olsen on läinud. See on midagi, mida ma tean palju, sest näitlejana ei tohi te kannatada. Sa võid rollides kannatada, aga kõik väljaspool, tuled võtteplatsile ja see on nagu “Lähme!” Toon head energiat, mis ka ei juhtuks – kui laev upub, jätkan mängimist nagu orkester Titanicul. Nii tunnen ma sageli. Ja see ei ole sellepärast, et inimesed on õelad. Inimesed on ka tähendavad, aga jätame selle kõrvale. Näitlejana olete tegelane. Ja siis pead sa endana kõiki kandma. Ja tegelaskujuna peate filmi kandma. Teil pole enam ruumi tõeliste tunnete jaoks. Ja see on midagi, mida minu arvates filmis väga palju on.

Ma mõtlesin oma teistele filmidele. Mul oli üks pilt, kus ma seal seisin, ja mõtlesin: “Vau, see on esimene kord, kui lasen endal seda näidata.” Ma arvan, et ma pole seda kunagi näidanud. Ma näen seda välist vaadet harva, nii et mõtlesin: “Vau, ma tõesti lasen minna. Ma tõesti lasen midagi näidata.”

Read original article here

Leave A Reply